Coaching

In onze coaching gaat het om het ontdekken en verder ontwikkelen van de persoonlijke stijl, uitgaande van de eigen identiteit. Om dit vervolgens in te zetten voor het bereiken van individuele en organisatie doelen. Wij zetten in op het activeren van mensen om hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen, inclusief het oplossen van problemen en knelpunten.

Er zijn daarbij meerdere wegen die naar Rome leiden. Leer kijken vanuit meerdere perspectieven.

Wanneer wordt coaching ingezet:

  • Als er behoefte is aan een externe "praatpaal". Met name voor leidinggevenden en beslissers die hun eigen ideeën willen toetsen aan een onafhankelijke buitenstaander.
  • Als de ontwikkeling van individuele medewerkers meer brandstof nodig heeft. In deze situatie wordt vaak competentiegericht gewerkt.
  • Als de ontwikkeling stagneert door werkgerelateerde problemen (o.a. stress en burn- out). Hier gaat het primair om het opruimen van blokkades en belemmerende overtuigingen.
  •  Als persoonlijke vragen een rol spelen (personal coaching) waardoor het functioneren op eigen niveau moeilijker wordt. Op vragen op het terrein van zingeving, verwerking, relatieproblematiek en levensfase kan met hulp van een personal coach antwoord worden gevonden.

Er zijn twee vormen voor het inzetten van coaching:

  1. Per keer op afroep. Deze vorm wordt voornamelijk gehanteerd in de situatie van de coach als "praatpaal". Er wordt gedeclareerd op basis van uurtarief.
  2. Op basis van een intake opstellen van een contract met daarin opgenomen de te realiseren doelen, het aantal gesprekken, de maximale looptijd en de kosten van het traject. Deze vorm wordt voornamelijk bij de overige situaties ingezet.

"Als je door de bomen het bos niet meer ziet ga dan naar het strand."

SMALBIL Consultancy
A.Smalbil
Waanderweg 124
7812 HZ, Emmen

KvK 01144232
tel: 0591-676602
mobiel: 06 - 12550354
info@smalbilconsultancy.nl